Uber gör det smidigare att resa till och från flygplatsen

Uber Logo 2023

Uber har uppdaterat sin mobilapp för Android och iOS för att göra resan till och från flygplatsen enklare. Den nya versionen landar perfekt under våren inför den stora ruschen med resenärer som vill åka utomlands under sommarledigheten.

I ett pressmeddelande säger Uber att de har förbättrat funktionen Uber Reserve, att det nu finns vägbeskrivning för upphämtning till fler än 30 flygplatser världen över och du får även ett estimat på tiden det tar att gå till bagageinlämningen.

Uber Reserve – nu 90 dagar i förväg

Förbättringen till Uber Reserve är att du nu kan förboka din resa med upp till 90 dagar i förväg. En stor förbättring mot de 30 dagar som gällde tidigare.

För vägbeskrivningarna så ingår flygplatser i bland annat New York, London, Mexico City, Paris, Rom och Madrid. Däremot hittar vi inga svenska flygplatser på listan – åtminstone inte än.

För dig som bara använder Uber utanför flygplatsområdet så är det här knappast några stora nyheter. Men den som ofta finner sig på resande fot så lär det här vara en riktigt intressant förbättring på flera nivåer.

Omarbetad hemskärm och iPhone-app

Tidigare i februari presenterade Uber en annan, större uppdatering specifikt riktad mot iPhone-användare. Då introducerades officiellt stöd för iOS 16 och alla nyheter som finns med iPhone 14 Pro och 14 Pro Max. Bland annat stöd för Dynamic Island och Live Activities (den senare gör att du ser tiden till upphämtning i realtid på låsskärmen).

Hemskärmen har förbättrats rejält för både Android och iOS. Du har nu större möjlighet att kontrollera vad du ser på hemskärmen till Uber-appen. Snabbval gör att du kvickt hittar en Uber till jobbet och när du ska hem. Rekommendationer hjälper dig att hitta åkturer baserade på dina tidgare resor.

Och det är bara några av de många nyheterna som Uber lanserat under 2023. Du hittar allt nytt och förbättrat via apparna här under:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.