När släpps spelet Starfield? Här är nya datumet

Starfield

Nu har vi äntligen ett lanseringsdatum för det kommande storspelet Starfield. Spelutvecklaren Bethesda har avslöjat när spelet kan släppas och det sker efter sommaren 2023.

Nyheten om den kommande lanseringen avslöjades i en videointervju med spelets regissör Todd Howard. I videon säger han att det planeras för ett stort evenemang kring Starfield den 11 juni och då får vi en djupare insyn i spelet och planerna kring innehållet.

Lästips: Microsoft höjer priserna på sina egna spel (Forza Motorsport, Redfall, Starfield)

Evenemanget är helt hängivet åt Starfield och Howard säger att ”det finns så mycket vi har kvar att visa er”.

Starfield var initialt planerad att släppas den 11 november 2022. Anledningen var att spelstudion och Microsoft ville visa sin respekt till lanseringsdatumet för The Elder Scrolls V: Skyrim, som var den 11 november 2011. Som vi alla vet så fallerade den planen helt.

Lästips: Xbox Game Pass för hela familjen – så mycket kostar det

Istället fick vi nöja oss med en 15-minuters introduktion till Starfield med en video på YouTube, vilket knappast är lika roligt som att spela själv.

Idag har vi fått ett annat datum och det är inte alltför långt in i framtiden. Den 6 september 2023 kan Starfield släppas om man inte väljer att skjuta det framför sig ännu en gång.

När Starfield släpps får du chansen att skapa din helt egna, unika karaktär och susa ut i rymden på episka äventyr. Bethesda har lagt stor vikt vid att ge användarna möjligheten att göra upplevelsen personlig och det betyder att du kan ändra i stort sett allt kring din karaktär. Från ansiktsdrag till kroppsbyggnad och mycket mer.

Så håll kalendern fri och redo för Starfield när spelet (förhoppningsvis) släpps den 6 september – du kan spela på PC och Xbox Series X/S, med eller utan Game Pass!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.