Volkswagen Car-Net blir gratis i fem år för ”alla” VW-ägare

Volkswagen Atlas 2023 Press
Foto: Pressbild från Volkswagen

Volkswagen har ett stort PR-problem på halsen. Efter att företaget vägrat hjälpa amerikansk polis med att spåra en stulen bil tills de fått betalt så pudlar man stort och erbjuder nu alla VW-ägare hela fem års kostnadsfri spårning av alla kompatibla fordon.

Eller, kanske inte riktigt alla VW-ägare då det bara gäller den som är bosatt i USA. Alla andra får snällt betala för att spåra sin bil med Volkswagens Car-Net-tjänsten, precis som vanligt.

Kidnappad 2-åring i den stulna bilen

Problematiken för Volkswagen började när en person på bolaget inte ville hjälpa den amerikanska polisen när de begärde spårning av en stulen bil med ett 2-årigt barn. För att överhuvudtaget göra något så krävdes polisen på 150 USD för att återaktivera Car-Net-tjänsten som fanns i bilen, något polisen själv tvingades betala.

Volkswagen har redan gått ut med att det hela var ett stort misstag och att de interna processerna inte fungerade i det specifika fallet. Polisen skulle inte ha behövt betala och personen som krävde pengarna gjorde fel.

För att lätta på PR-trycket och ge bilägarna goodwill så erbjuds den Car-Net-tjänsten kostnadsfritt under fem år. Alla bilägare i USA med en VW-bil som stöds kan alltså spåra sin bil fritt under den perioden.

Volkswagen vill ”göra rätt för sig”

I ett uttalande säger Rachael Zaluzec som är konsument- och varumärkesansvarig på Volkswagen of America Inc att VW vill ”göra rätt för sig” som ett direkt svar på situationen.

Om du har en bil som omfattas av gratiserbjudandet så kan du aktivera din kostnadsfria period från den 1 juni 2023. Om du gör det tidigare så får du snällt betala de 389 USD som tjänsten kostar normalt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.