Xbox Game Pass för hela familjen – så mycket kostar det

xbox game pass ultimate

Familjeversionen av Xbox Game Pass har landat i Sverige och med det kan upp till fem familjemedlemmar dela på samma Ultimate-prenumeration.

Totalt handlar det om sex nya länder som får den nya prenumerationsnivån och Sverige är som nämnt en av dem. Alla familjemedlemmar kan spela samtidigt på olika enheter så det är inom hushållet.

Faktum är att ni även kan köra exakt samma spel också utan att det påverkar någon annan.

Konvertera Xbox Game Pass Ultimate och få rabatt

Om du redan har en aktiv prenumeration på Xbox Game Pass Ultimate och konverterar till en familjeprenumeration så får du rabatt på första månaden. Mer specifikt värdet från den senaste betalningen dras av vilket blir en välkommen bonus.

Prismässigt betyder det att om du betalar för Xbox Game Pass Ultimate så betyder en full månad av enkelprenumerationen att du får 18 dagar med familjeversionen.

Och så var det priset. Xbox Game Pass Ultimate kostar 135 kronor per månad för en användare.

Familjeversionen kostar 299 kronor. Om fem personer hade betalt för Xbox Game Pass Ultimate separat så skulle slutkostnaden vara 675 kronor – vilket betyder att ni sparar 376 kronor varje månad, eller 56 procent av kostnaden.

Så mycket kostar Xbox Game Pass

PrenumerationsnivåPris
Game Pass Friends & Family299 kronor
Game Pass Ultimate135 kronor
Game Pass PC99 kronor
Game Pass Konsol99 kronor

Skillnaden mellan Xbox Game Pass och Game Pass Ultimate

När du skaffar familjeversionen så får du alla fördelar som Ultimate-nivån erbjuder. Det betyder att du har tillgång till alla inkluderade spel för Xbox, PC och via Microsofts molntjänst som gör att du kan strömma spelen istället för att installera dem.

En extra bonus är att du har tillgång till EA Play med alla spel som erbjuds i den speltjänsten. Bland annat får du Battlefield 2042, FIFA 22, Star Wars Jedi: Fallen Order, Dead Space-serien (dock inte Dead Space Remake).

Se hela spellistan för EA Play här.

Begräsningarna du måste ha koll på

Det finns några förhållningsregler som du bör ha koll på. Med familjeversionen så får du visserligen inte samma strikta regler om att alla som ansluts måste vara på samma geografiska position (vi kollar på dig Netflix), men du kan inte lägga till vem som helst och hur som helst.

Den enklaste regeln är att alla familjemedlemmar måste bo och använda sitt Xbox-konto inom Sveriges landsgränser.

Därtill så kan den som ansluts bara vara delaktig i en familjeprenumeration samtidigt och dessutom bara ansluta till en ny två gånger per år. Det gäller även om du tar bort dig själv från en prenumeration och lägger till dig igen – det räknas som en ny anslutning.

Det betyder att du inte kan hoppa mellan olika prenumerationer hur som helst och Microsoft minimerar risken för att friåkare ska kunna växla fritt.

FAQ

Hur mycket kostar Xbox Game Pass Ultimate?

135 kronor per månad.

Hur mycket kostar familjeversionen av Xbox Game Pass Ultimate?

Cirka 299 kronor.

Hur många får spela med Xbox Game Pass Ultimate?

Med familjeversionen får upp till fem samtidiga användare spela på samma konto / prenumeration.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.