Rovio Classics: Angry Birds tas bort från Google Play Store

angry birds rovio classics

Rovio Classics: Angry Birds tas bort från Google Play Store. Redan den 23 februari försvinner spelet vilket betyder att du inte längre kan köra Angry Birds på din mobiltelefon utan att plågas av mikrotransaktioner.

Spelet i fråga är en förbättrad version av det klassiska Angry Birds-spelet med optimeringar för moderna mobiltelefoner och kanske viktigast av allt: utan mikrotransaktioner som förstör spelupplevelsen.

Lästips: Streama Tuffa Gänget / The Bad Guys – här strömmar du filmen

Rovio Classics: Angry Birds har högt betyg men få nedladdningar

Men nu är det slut på lyckan då spelstudion som ligger bakom Angry Birds meddelar att spelet tas bort med kort varsel. Anledningen?

Spelet tjänar inte in tillräckligt med pengar för att få vara kvar. Rovio Classics: Angry Birds kostar 13 kronor att köpa. Alla andra Angry Birds-version drar in mer pengar med sina mikrotransaktioner, trots att de är kostnadsfria att ladda ner och installera.

Enligt statistiken så har Rovio Classics: Angry Birds laddats ner fler än 100 000 gånger på Google Play Store. Snittbetyget är höga 4.7 av 5.0. Det kan jämföras med Angry Birds 2 som laddats ner mer än 100 miljoner (!) gånger. Ett spel som har mikrotransaktioner och garanterat drar in betydligt mer än sitt syskonspel.

Lästips: Streama nya serien Sonic Prime

Rovio Classics: Angry Birds på iOS finns kvar

Om du har en iPhone så kan du fortfarande ladda ner och spel Rovio Classics: Angry Birds även efter den 23 februari.

Istället för att ta bort spelet så har spelstudion valt att döpa om spelet till Red’s First Flight. Det är inte klart varför de valde att döpa om spelet, men en teori är att namnet inte ska konkurrera med de andra, mer lukrativa Angry Birds-spelen som finns på App Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.