Siri-bugg ställer till det med Homepod 16.3.2-mjukvaran

Apple HomePod 2nd Generation
Foto: Apple

En bugg i Apples digitala assistent Siri gör att röststyrningen av Homepod kan vara lite problematisk just nu. Åtminstone om du har mer än en smarthögtalare i hemmet.

Normalt så är det bara den närmaste högtalaren som svarar när du använder kommandot ”Hej Siri”, men just nu så gör en bugg att två eller fler högtalare i samma hem pratar samtidigt.


Lästips: Nej, det är ingen ny HomePod mini är på gång

Exempelvis så kanske du ber Siri att tända eller släcka dina smarta lampor. Om du gör det och det finns mer än en Homepod i samma WiFi-nätverk så kan alla återkoppla på ditt röstkommando. Inte speciellt allvarligt, men ack nog så irriterande.

Nämnvärt är att dina kommandon kommer att utföras, även om högtalarna slåss om din uppmärksamhet.

Uppdateringen med Homepod 16.3.2 släpptes den 13 februari och finns att installera på alla modeller i högtalarserien. Det är en mindre uppdatering som bara fixar ett enda fel, nämligen en bugg som gör att röstkommandon med Siri i vissa situationer inte kan utföras.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.