Nej, det är ingen ny HomePod mini är på gång

Apple HomePod mini
Foto: Apple

Går du och väntar på att Apple ska presentera en ny HomePod mini? De har ju trots allt lanserat nya och förbättrade HomePod och den befintliga mini-modellen har ju trots allt mer än två år på marknaden. Och nej, det är ingen ny högtalare på gång.

Anledningen? Det finns ingen bra anledning för Apple att släppa en ny HomePod mini under den närmaste framtiden. Det menar åtminstone Apple-kännaren och journalisten Mark Gurman som tidigt kommenterat bolagets kommande prylar vid flera tillfällen.


I sitt nyhetsbrev ”Power On” skriver Gurman att han inte tror att Apple arbetar aktivt på en ny mini-modell. Eftersom senaste HomePod-modellen inte har några nya funktioner som saknas i HomePod mini så är det lönlöst för Apple att sälja en ny, uppgraderad högtalare.

Apple HomePod 2nd Generation
Foto: Apple

För att locka med en ny HomePod mini krävs en större uppgradering och det ser inte Gurman att Apple kan erbjuda idag. Med nya HomePod fick högtalaren Ultra-Wideband samt sensorer för temperatur och luftfuktighet – precis vad HomePod mini har.

Ett problem med Gurmans påstående är att det går helt emot vad han sa i augusti 2022. Då menade han att Apple planerade stora förbättringar till mini-modellen istället. Han har alltså tvingats att ta flera steg tillbaka, även om det inte är tydligt för den som inte följer teknikvärldens nyheter.

Via AppleInsider

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.