Microsoft höjer priserna på sina egna spel (Forza Motorsport, Redfall, Starfield)

Forza Horison 4

Microsoft meddelar att de har planerade prishöjningar på en rad, egenutvecklade spel för 2023. Bland annat tunga speltitlar som Forza Motorsport, Redfall och Starfield kommer att bli dyrare inom en överskådlig framtid.

Målet är att erbjuda spelen till samma prisnivå som närmaste konkurrenten Sony, vilket betyder cirka 70 USD / £70. I ett uttalande till webbsajten Eurogamer så säger Microsoft att de avvaktar med höjningarna till efter den viktiga julhandeln.

Det nya priset reflekterar innehållet, skalan och den komplexa tekniken som spelen har.

Microsoft i ett uttalande till Eurogamer

Notera att många av Microsofts egna, tyngre speltitlar släpps till Xbox Game Pass. Att höja priserna blir på så vis ett sätt att locka in gamers i en speltjänst som kostar betydligt mindre per månad än vad ett storspel kostar. Det gäller så klart inte alla speltitlar.

I skrivande stund finns ingen information om huruvida Microsoft planerar att göra andra Xbox-relaterade tjänster eller prylar dyrare. Tidigare i augusti sa Microsoft att de då inte hade några planer på att höja priserna på Xbox Series X/S. Inte heller har vi några indikationer på att Xbox Game Pass eller Xbox Live Gold ska gå upp i pris – än.

Sony däremot har pressat upp sina priser på Playstation 5 och Playstation 5 Digital Edition. I slutet på augusti ökade priset med 12,5 procent på PS5-serien vilket var ett hårt slag för alla konsumenter då spelkonsolerna redan är superdyra med sin begränsade tillgänglighet.

Via Eurogamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.