Inga prishöjningar för Xbox Series X/S just nu

Xbox Series X
Foto: Dmitry Novikov, Unsplash

Microsoft har gått ut med att Xbox Series X och Series S inte har några planerade prishöjningar just nu.

Anledningen till meddelandet från Microsoft är att Sony nyligen kommunicerat att Playstation 5-serien kommer att bli upp till 12,5 % dyrare med omedelbar verkan.


Med betydligt bättre tillgänglighet på Xbox Series X/S än Playstation 5 så fortsätter Microsoft att erbjuda ett lägre instegspris i konsolvärlden än Sony.

Xbox Series X är just nu 36 % billigare än Playstation 5 (med UHD-läsaren).

Sony har dominerat intresset kring senaste generationens spelkonsoler med Playstation 5 och det är svårt att veta om Microsoft kan slå sin konkurrent på fingrarna nu när PS5:ornas pris ökar. Samtidigt har Microsoft fått en utmärkt möjlighet att befästa Xbox Series X/S som de bästa köpen med tanke på den extrema prisskillnaden.

Här hittar du lägst pris på spelkonsolerna idag:

Via DualShockers

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.