LastPass hackad – igen (andra gången på ett år)

Hacker

Säkerhetsfirman och lösenordshanteraren LastPass har blivit hackade igen. Det är andra gången på ett år och den här gången har bland annat källkod till LastPass-appen stulits.

Företaget är mycket tydliga med att användarnas data är säker. Varken användarkonton, känslig data som sparats där (exempelvis lösenord och anteckningar) eller betaluppgifter har varit åtkomliga för obehöriga.

Lästips
LastPass: Inga bevis för läckta lösenord eller hackerintrång (december 2021)

Inte heller har huvudlösenord eller krypterad information av något slag stulits eller varit läsbar för hackarna.

Vi har upptäckt att en oauktoriserad part har fått åtkomst till delar av utvecklarmiljön hos LastPass via ett komprometerat utvecklarkonto och tagit källkod och viss proprietär, teknisk information om LastPass. Våra produkter och tjänster fungerar som vanligt.

Karim Toubba, VD på LastPass

Utmaningen för LastPass är att hela deras verksamhet bygger på att 1) användarna känner sig trygga i att spara extremt känslig data hos dem och 2) hela verksamheten är säkrad mot hackerattacker.

Läs mer hos LastPass här och här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.