Ta bort Apple Plånbok / Wallet från iOS & iPadOS

apple wallet planbok logo 2022

Snart kan du ta bort Apple-appen Wallet, eller Plånbok på svenska, från iOS och iPadOS.

Utvecklare har nämligen hittat tydliga referenser i den först beta-versionen av iPadOS 16.1 som pekar på att appen kan tas bort.

Lästips
Stöd för Apple Pay på gång till till SEB (sommaren 2022)

Om du faktiskt tar bort appen så betyder det inte nödvändigvis att alla filer tas bort. Wallet är en integrerad del av iOS och iPadOS, så även om appen är bort så finns delar kvar under ytan.

Intressant i sammanhanget är att 1) Apple släppte en beta-version av iPadOS 16.1 redan innan iPadOS 16 är tillgänglig, och 2) att Wallet-appen inte finns till iPad-serien idag.

Apple har gradvis gjort det möjligt att ta bort allt fler av företagets appar från iOS och iPadOS.

Med iOS 10 introducerades stöd för att ta bort Apples appar från hemskärmen. Med iOS 12 kunde vi äntligen radera apparna helt från enheten.

Lästips
Apple Pay fungerar snart med Chrome och Firefox i mobilen

Appar som tas bort är så klart inte helt förlorade. Du kan alltid hitta dem på App Store och installera igen om du vill.

Med beta-versionen av iOS 16 har Apple utökat stödet för att radera appar till Hitta, Hälsa och Klocka.

Via 9to5mac

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.