Högtalaren Sonos Optimo 2 är på gång – ljud åt alla håll & Dolby Atmos

sonos optimo 2 speaker illu 2022

Sonos Optimo 2 är en ny högtalare som ryktas komma någon gång under 2022 eller 2023. Högtalaren väntas hamna i den lite dyrare prisklassen till skillnad från Sonos tidigare produkter i år som varit mer prismedvetna (exempelvis soundbaren Ray).

Informationen om Optimo 2 kommer från The Verge som skriver att högtalaren är i storlek med Sonos Five. De skriver också att modellen är fullpackad med förbättrad teknik – bland annat dubbla mängden RAM-minne och hela åtta gånger mängden flashminne – jämfört med någon tidigare Sonos-produkt.


Lästips
Sonos Ray – så bra är soundbaren (priser & tester)

Det är alltså ett kraftpaket vi kan se fram emot i framtiden. Andra tekniska detaljer är stöd för WiFi och Bluetooth, USB-C samt inbyggda mikrofoner.

Högtalaren är designad för att låta från nästan alla håll, lite som HomePod från Apple. Och inte bara med mono- och stereoljud, utan även rumsligt ljud med Dolby Atmos ska finnas.

Utöver Optimo 2 så menar The Verge även att Sonos arbetar på fler andra Optimo-modeller. Exakt vad det innebär i antalet modeller och vad de är kapabla till återstår att se.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.