Högtalaren Sonos Optimo 2 är på gång – ljud åt alla håll & Dolby Atmos

sonos optimo 2 speaker illu 2022

Sonos Optimo 2 är en ny högtalare som ryktas komma någon gång under 2022 eller 2023. Högtalaren väntas hamna i den lite dyrare prisklassen till skillnad från Sonos tidigare produkter i år som varit mer prismedvetna (exempelvis soundbaren Ray).


Informationen om Optimo 2 kommer från The Verge som skriver att högtalaren är i storlek med Sonos Five. De skriver också att modellen är fullpackad med förbättrad teknik – bland annat dubbla mängden RAM-minne och hela åtta gånger mängden flashminne – jämfört med någon tidigare Sonos-produkt.

Lästips
Sonos Ray – så bra är soundbaren (priser & tester)

Det är alltså ett kraftpaket vi kan se fram emot i framtiden. Andra tekniska detaljer är stöd för WiFi och Bluetooth, USB-C samt inbyggda mikrofoner.

Högtalaren är designad för att låta från nästan alla håll, lite som HomePod från Apple. Och inte bara med mono- och stereoljud, utan även rumsligt ljud med Dolby Atmos ska finnas.


Utöver Optimo 2 så menar The Verge även att Sonos arbetar på fler andra Optimo-modeller. Exakt vad det innebär i antalet modeller och vad de är kapabla till återstår att se.

Via The Verge