OnePlus lanserar ett mekaniskt tangentbord under 2023

OnePlus

OnePlus breddar sin produktportfölj och släpper ett mekaniskt tangentbord. De gör det i samarbete med Keychron och lanseringen sker i februari 2023.

Tidigare visste vi inga detaljer om tangentbordet, mer än att det är en mekanisk modell. Någon design har inte avslöjats och prislappen är också höljd i ett töcken. Först tidigt under 2023 kommer detaljerad information.

Idag har vi fler detaljer att avslöja.

Lästips: Visste du att nya mobiltelefoner från OnePlus får minst fyra stora OS-uppdateringar?

oneplus mekaniskt tangentbord illu lowres 2022
En tidig illustration av tangentbordet från OnePlus. Foto: OnePlus

Allt vi vet om mekaniska tangentbordet från OnePlus

Tangentbordet använder en ram av aluminium. Alla tangenter går att byta ut vid behov och kan programmeras om med hjälp av tillhörande mjukvara för datorn. Även brytarna går att ersätta.

Det finns inbyggd RGB-belysning som kan använda för olika effekter. Den inbyggda mjukvaran använder öppen källkod och kan ersättas helt samt optimeras efter behov. Det finns fullt stöd för QMK och VIA.

Vidare finns dubbla membran som ska ge ett behagligt nedslag samtidigt som ljudet ska vara riktigt bekvämt för öronen. Exakt hur det blir återstår att se.

Varför lanserar OnePlus ett tangentbord?

Frågan är också varför OnePlus planerar att lansera ett tangentbordet överhuvudtaget. Tillverkar de inte mobiltelefoner och hörlurar? Hur kommer ett samarbete med Keychron in i bilden? Svaret är ”OnePlus Featuring”.

OnePlus Featuring-programmet är ett nytt initiativ som ska hjälpa OnePlus att bredda sig bortom sina vanliga segment. Målet är att hitta bra samarbetspartner, skapa en produkt tillsammans med dem och sätta OnePlus-logotypen på den.

Ett sånt samarbete kan vara den surfplatta vi hört att OnePlus ska släppa under 2023. Det verkar dock vara tillsammans med antingen Oppo eller Realme, två bolag som ägs av samma moderbolag som OnePlus, nämligen BBK Electronics. Så något riktigt ”OnePlus Featuring”-samarbete verkar det inte vara.

En intressant och superviktig detalj om det mekaniska tangentbordet är också att vi inte vet vilka marknader som den släpps på.

Via AndroidPolice

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.