Redigera videor med Pixelmator Pro på din Mac (stöd släppt med v3.2)

Pixelmator Pro

Nu kan du videoredigera direkt i redigeringsappen Pixelmator Pro för macOS. Med den senaste uppdateringen som heter ”3.2 Lumière” så introduceras grundläggande redigering vid sidan av den utmärkta bildredigeringen.

Vi pratar så klart inte om ett nytt Premiere Pro eller After Effects här. På sin höjd får du Apple iMovie i en snyggare förpackning. Det är i sig själv inte dåligt för varje ny uppdatering kommer att göra videoredigeringen i Pixelmator Pro ännu bättre.

Pixelmator Pro 3.2 introduces some incredible new ways to create designs with full support for video layers, adds support for popular video formats, includes all-new video and social media templates, brings major improvements to Motion document support, and more.

Pixelmator Pro om senaste uppdateringen på App Store

Version 3.2 av Pixelmator Pro ger dig redigeringsmöjligheter som att trimma videor, beskära dem och justera färgerna. Du kan även lägga till överliggande texter, bilder och former. Du kan även använda masker för att markera specifika delar av videon.

Det går så klart inte att redigera videor utan stöd för åtminstone de vanligaste videoformaten. Pixelmator Pro kan öppna, spela och redigera format som MP4 och QuickTime Movie. Du kan även exportera animerade GIF-bilder och högupplösa videor, inklusive till Apple ProRes-formatet.

Det har även inkluderats en mängd nya mallar för 4K-videor och videor till social media. Mallar kan justeras och sparas av användaren efter egna önskamål. Det går även att konvertera befintliga bildmallar till videomall om man vill göra det.

Andra nyheter i Pixelmator Pro ”3.2 Lumière” är stöd för att öppna och redigera ”Live Photos” som videor. Motion-formatet har fått en rejäl uppgradering som bland annat innebär att du kan exportera Motion-filer som videolager.

Pixelmator Pro finns att köpa och ladda ner från App Store här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.