Apple Music Sing – sjung karaoke med din iPhone, iPad & Apple TV

Apple Music Sing

Apple Music Sing är en ny funktion som gör att du kan sjunga karaoke med din iPhone, iPad eller Apple TV. Allt du behöver är en prenumeration på musiktjänsten Apple Music.

Karaokefunktionen släpps i december och den är begränsad till ett mindre antal Apple-prylar. Bara nyare iPhones och iPads stöds, samt tredje generationens Apple TV 4K.

Låttexterna i Apple Music är konsekvent en av våra mest populära funktioner i tjänsten. Vi vet redan att användare världen över älskar att följa med i sina favoritlåtar, så vi ville utveckla det hela ett steg till för mer evenemang kring musik och sång. Det är verkligen roligt, våra användare kommer att älska det.

Apple i pressmeddelandet om Music Sing

Förutom att sjunga med i texten som visas på skärmen så kan användarna sjunga duett med en kompis. Det går även att justera volymen på artisten som spelas, så att du kan höra mer eller mindre av sången.

Med Apple Music Sing så släpps även 50 speciellt utvalda låtlistor som är anpassade för karaoke. Apple har valt ut låtar som är speciellt bra för karaoke, inte bara för den som vill sjunga själv utan duetter.

Merparten av alla låtar på Apple Music kan användas med Music Sing. Det är bara att starta en låt och börja sjunga med.

Via: Apple

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.