Google Pixel 7 & Pixel 7 Pro får bättre samtalskvalitet

Pixel 7 Pro
Framsidan på Pixel 7 Pro. Foto: Google

Om du har en senaste generationens Pixel 7 eller Pixel 7 Pro så finns en riktigt välkommen uppdatering som väntar på dig. Med den senaste versionen av mjukvaran till telefonerna så bjuder Google på rejält mycket bättre samtalskvalitet.

Den nya uppdateringen har beta-testats under en längre tid och det handlar främst om funktionen Clear Calling som varit fokus för testet. Med Clear Calling används artificiell intelligens för att analysera samtal och optimera dem.

Målet är att både du och motparten ska få ett klarare och tydligare ljud – utan att något från bakgrunden stör samtalet.

Clear Calling presenterades redan i oktober när Pixel 7-serien presenterades. Funktionen var dock inte redo att släppas vid det tillfället, men nu är den alltså släppt med en uppdatering. För att det hela ska fungera krävs en Tensor G2-processor då den har de funktioner för maskininlärning och AI som krävs.

Du kan alltså INTE använda Clear Calling med Pixel 6-serien eller äldre modeller.

Just samtal har varit något av ett gäckande problem för användarna med Pixel 7 och Pixel 7 Pro. De har nämligen upplevt stora knepigheter med telefoner som plötsligt bryter samtalen utan förvarning. Även med svenska mobiloperatörer.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.