WiFi och Bluetooth kan vara igång med flygplansläget i Pixel-telefonerna

Google Pixel 7

Google har uppdaterat Pixel-telefonerna så att du kan fortsätta använda WiFi trots att flygplansläget är aktiverat. Det gör det lättare för dig som vill surfa vidare över ett trådlöst nätverk även om mobilanslutningen och bluetooth är avstängt.

Första gången du aktiverar flygplansläget efter uppdateringen så måste du aktivera WiFi-anslutningen manuellt igen. Därefter kommer operativsystemet ihåg din önskan och aktiverar WiFi automatiskt när flygplansläget aktiveras. Smart och praktiskt.

Faktum är att det även fungerar för bluetooth, så att du kan behålla kontakten med exempelvis hörlurarna eller smartklockan även om WiFi och mobilnätet är avaktiverat.

När du först aktiverar telefonens flygplansläge så stängs WiFi och Bluetooth av. Du kan ändra den inställningen för att behålla dina trådlösa anslutningar, exempelvis för att fortsätta vara ansluten till en smartwatch eller bluetooth-hörlurar. Du kan även slå av trådlösa anslutningar igen.

Google

Sannolikt är det bara ett litet antal användare som faktiskt har nytta av den här nyheten, och under korta perioder. Men alla små och praktiska förbättringar är välkomna. Och det är dessutom inte den enda som landat i nyare Pixel-telefoner den senaste tiden.

Visste du att Clear Calling är en ny funktion för Pixel 7-serien som nyligen letat sig in i telefonerna? Den gör att samtalskvaliteten förbättras rejält med hjälp av den nya Tensor G2-processorn och AI.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.