Smarthögtalaren HomePod mini släpps officiellt i Sverige. Apple meddelar att priset landar på 1 295 kronor och säljstart i butik är den 13 december. Totalt får vi fem färger – vit, rymdgrå, blå, orange och gul – att välja på.


Även om Apple inte har sålt HomePod mini själva i Sverige så har smarthögtalaren varit tillgänglig i svenska butiker via gråimport ända sedan slutet på 2020. Priset varierar stort, men ner runt 1 000 kronor till 1 100 kronor har varit ett vanlig pris.

HomePod mini lanserades den 16 november 2020 och har sedan dess lyst med sin frånvaro på den svenska marknaden. Så tidigt som januari 2022 rapporterade vi att Apple testade svenskt språkstöd för den lilla smarthögtalaren, men först nu kommer högtalaren till den egna Applebutiken.

I juni kunde vi också rapportera att operativsystemet iOS 16 avslöjade en potentiellt kommande högtalare i form av andra generationens HomePod eller en HomePod mini 2. Huruvida Apple planerar att lansera nya högtalare återstår att se, men med intåget av HomePod mini så här sent på året så räknar vi inte med en presentation förrän en bit in på 2023.

HomePod mini kan användas helt för sig själv, i par för en större stereobild eller med en högtalare i varje rum om man vill fylla hemmet med musik. De är busenkla att placera vart man vill med sina färgalternativ och den ringa storleken på 8,42 centimeter.

Du kan läsa mer och köpa Homepod mini på Apples officiella produktsida här.

Kategoriserad i:

Taggad i:

,