Nu kan du enkelt byta från en iPhone till Android 12

Android 11 Logo Dark

Google har uppdaterat sin app ”Switch to Android”. Den har nu stöd för Android 12 vilket gör det enklare att byta från en iPhone till nyare mobiltelefoner med senaste versionen av Android.

Den första, stabila versionen av ”Switch to Android”-appen släpptes på App Store tidigare under året. Google har därefter uppdaterat den regelbundet med bättre stöd för att underlätta bytet.


Microsoft Defender finns nu till Android och macOS

Initialt krävdes en Pixel-telefon för att appen skulle fungera korrekt, men idag kan du byta till en valfri Android 12-kompatibel mobiltelefon och inte bara Googles egna modeller.

Appen är helt kostnadsfri och finns att ladda ner på Apple App Store.

Processen att överföra data från en iPhone till en Android-telefon är enkel. Allt du måste göra är att öppna appen på din iPhone och använda din Android-telefon för att skanna en QR-kod. Följ instruktionerna på skärmen och voila – du är klar.

All data kan överföras trådlöst mellan mobiltelefonerna. Det omfattar bland annat alla dina kontakter, videor, bilder och kalenderuppgifter. En speciell kabel för Lightning till USB-C är att föredra, men då tillkommer så klart en kostnad för det.

Tele2 Tv-Hub Mini – billig mediaspelare med Android TV

En viktig detalj för dig som använder WhatsApp är att ”Switch to Android” har stöd för att flytta meddelanden mellan operativsystemen. Har du WhatsApp installerad på din iPhone blir du uppmanad att öppna appen och acceptera överföringen av meddelandehistorik, fotografier och röstmeddelanden till Android-appen.

Läs mer om appen och nyheten hos Google.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.