Microsoft Defender finns nu till Android och macOS

windows defender logo 2017

Microsoft Defender finns nu att ladda ner till Android och macOS. Den nya versionen är ett erkännande från Microsofts sida om att deras användare måste mötas på den plattform där de befiner sig, och det är inte alltid Windows.

Microsoft Defender for Individualls är versionen som blivit korsfunktionell över flera plattformar. För att kunna använda den så måste du ha en aktiv prenumeration på antingen Microsoft 365 Personal eller 365 Family. Alla andra behöver inte göra sig besväret att försöka ladda ner appen.

Microsoft Defender får utökat skydd mot Log4j-attacker

Beroende på vilken plattform du använder så har Microsoft Defender lite olika funktionalitet. På Android får du både ett webbskydd och malwareskydd. Med macOS är det bara skydd som malware som gäller och på iOS är det istället bara webbskydd som erbjuds.

Fördelen med webbskydd är att Microsoft Defender aktivt samlar på sig webbadresser som är bekräftat eller misstänkt skadliga för besökarna. Försöker du besöka en potentiellt skadlig sida så stoppar Defender dig innan du riskerar att exempelvis utsättas för malware eller annat otyg.

Eftersom skyddet är korsfunktionellt över flera plattformar så kan du styra säkerheten och se viktig information från alla plattformar på ett och samma ställe. Du får även real-tids-uppdateringar om skyddet vart du än befinner dig. Problem med Windows-datorn? Du får en avisering i din mobiltelefon om det. Problem på Mac-datorn? Din Android-telefon berättar det.

Den stora utmaningen för många är så klart att appen inte är kostnadsfri. Eller, den är faktiskt gratis på sätt och vis, men du måste ha en aktiv prenumeration på Microsoft 365 för att använda den. Och det är en kostnad från 84 kronor per månad för en ensam användare eller 120 kronor per månad för en hel familj.

För den summan får du inte bara Microsoft Defender så klart, uan alla de viktigaste apparna i Office-sviten. Som Word, Excel, PowerPoint, Outlook och molnlagring på Drive (upp till 1 TB per användare).

Här laddar du ner Microsoft Defender idag

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.