Så långt fängelsestraff kan du få om du stjäl iCloud-bilder

Hacker

Den som kommer över inloggningsuppgifter till Apple iCloud och stjäl data riskerar att sitta väldigt länge bakom gallet. Med stor betoning på väldigt länge.

Åtminstone om man bor i Kalifornien, USA. Där har en domstol dömt en 41-årig man till hela nio års fängelse för datorbedrägeri och konspiration. Ouch säger vi.


Så använder du egen domän med Apple iCloud

Det amerikanska justitiedepartementet skriver i ett pressmeddelande att mannen skaffade inloggningsuppgifter till 4 700 konton hos Apple, och den vägen kom över stora mängder fotografier från iCloud under 2014.

Många av bilderna var från kändisars konton, en nyhet som fick stor nyhetsspridning både i traditionell media och på sociala media.

Den 41-åriga mannen laddade upp bilderna på sajten AnonIB där vem som helst kunde söka, hitta och ladda ner bilderna helt fritt. Tilltaget kommenteras av åklagaren Roger Handberg som säger att mannen drev en terrorkampanj från sin dator. Han menar också att 41-åringen orsakat rädsla och ångest för de drabbade.

Läs hela pressmeddelandet här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.