Valheim släpps till Xbox – har stöd för korsspel med PC

valheim skarmdump 2021 early access

Valheim släpps till Xbox och har fullt stöd för så kallat korsspel (crossplay) med PC-versionen.

Svenska spelstudion Iron Gate bekräftade stödet på Twitter och säger samtidigt att utvecklingen av Xbox-versionen inte kommer att sakta ner produktionen av nytt material till Valheim.

Stor uppdatering till Valheim – Frost Caves & stöd för handkontroller

Xbox-versionen av Valheim är planerad att släppas någon gång under 2023. Exakt datum vet vi inte och det är oklart om Iron Gate själva har någon aning om när det kan ske.

När Valheim släpps till Xbox så hamnar spelet på Microsoft Store samt kan spelas med PC Game Pass och Xbox Game Pass Ultimate.

Xbox-portningen hanteras av en tredje part vilket betyder att Iron Gate kan fokusera helt på att färdigställa nästa expansion till Valheim. Vi hoppas så klart att portningen blir en fullvärdig sådan med rätt optimeringar för Microsofts spelkonsoler.

Valheim är fortfarande ett ofärdigt spel och Iron Gate sa initialt att de inte tänker porta spelet till andra plattformar innan spelet har nått version 1.0. Men nu verkar de ha ändrat sig efter att ”nya möjligheter gör det möjligt mycket tidigare”.

Så fuskar du i Valheim – odödlig, flyg & alla vapen

Utvecklingen av Valheim har varit mycket långsam så här långt och även om fansen är tålmodiga så höjs det allt fler bistra röster som undrar om Iron Gate faktiskt tänker släppa någon ny expansion snart.

Den senaste stora uppdateringen (som inte är en expansion) släpptes i mars 2022 och introducerade bland annat isgrotter och stöd för handkontroller. Den senaste och första expansionen kom under sommaren 2021.

Iron Gate har reviderat sin plan för expansionerna flera gånger. Initialt trodde spelstudion att de kunde släppas fyra expansioner under 2021, därefter ändrades det till två expansioner. Och idag vet vi att de knappt kunde få ut den första expansionen Heart & Home.

Mistlands är förhoppningsvis inte alltför långt bort, men vi vågar knappat hålla tummarna för ett släpp i närtid (eller ens 2022).

Via Pcgamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.