iPhone Continuity Camera-hållare gratis med en 3D-skrivare

iphone 3d files continuity camera holder 2022 jonathan wright
Foto: Jonathan Wright

Går du och väntar på att Apple ska släppa sin nya Continuity Camera-hållare för iPhone? Om du har en 3D-skrivare (eller känner någon som har en) så behöver du inte vänta längre – det finns nämligen 3D-filer för att skriva ut en helt själv.

Hållaren kräver i princip att du har en MagSafe-laddare tillgänglig, vilket betyder att just den delen kostar extra. Dessutom måste du ha en sladd hängandes bakom skärmen vilket kanske inte är helt optimalt i alla lägen.

Men själva hållaren går i alla fall att skriva ut till en mycket låg kostnad. Allt du behöver är rätt 3D-filer som gör att skrivaren vet vad den ska arbeta med. Här är två för iMac Pro respektive Macbook Pro:

Om du vill använda samma 3D-fil för att göra en Continuity Camera-hållare för tjockare skärmar så är det busenkelt att justera lite i ritningen.

Filerna ovan skapades av Jonathan Wight som är en Apple-ingenjör. Konstruktionen är simplistisk och gör precis sitt jobb och inte mer.

Vill du vara helt säker på att passform och funktionalitet ska vara upp till standard så väntar du på de officiella tillbehören från Apple. Men om du absolut inte kan vänta, har tillgång till en 3D-skrivare och nöjer dig med good-enough-kvalitet så är det kanske värt att prova.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.