Nu är watchOS 8.4 släppt – fixar problem med laddning

Fixar många sårbarheter i watchOS

apple watch 7 music player unsplash gijs coolen
Gijs Coolen, Unsplash

Apple har släppt uppdateringen med watchOS 8.4. Den väger in på cirka 185MB och innehåller främst säkerhetsuppdateringar och buggfixar.

Bland annat har Apple – äntligen! – fixa en problematisk bugg i watchOS som gjorde att vissa Watch-modeller inte laddade på korrekt sätt.

Läs mer: Kritik efter watchOS 8.3 – Apple Watch laddar extremt långsamt

Tidigare i december 2021 rapporterats att många Watch 7-användare hade problem med batteriladdningen i deras smartklocka. Då med watchOS 8.3 och främst tredjepartsladdare som inte är certifierad av Apple.

Updated my watch last night to 8.3, set it on my 3rd party charger this morning, came back after an hour and it had gained maybe 2%?
Tried the same thing with my spouse’s watch and her 3rd party charger with the same result.
Put them on the official charger, zoom, done charging in no time. Argh!

Reddit

Antingen laddades batteriet väldigt långsamt eller i värsta fall inte alls. Notera att det dock inte påverkar alla, så just din Watch Series 7 kanske inte har några tydliga problem överhuvudtaget.

Utöver laddningsproblemet så har Apple fixat en hel rad sårbarheter i watchOS. Bland annat i ColorSync, som rör iCloud och mycket mer. Se hela listan här.

Läs mer: Problem att ladda Apple Watch Series 3 trådlöst – inte alla laddare fungerar

watchOS 8.4 fungerar med Watch Series 3 och framåt

WatchOS 8.4 är kompatibel med alla Watch-modeller från Apple Watch Series 3 och nyare. Har du redan watchOS på din smartklocka så kan den installera uppdateringen.

Gå till Watch-appen och välj Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.

Om det finns en uppdatering följer du instruktionerna på skärmen. Tänk på att din Watch måste ha mer än 50 procents batteriladdning och vara på laddaren för att uppdateras.

Tidigare idag släppte Apple även iOS 15.3 och iPadOS 15.3.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.