Problem att ladda Apple Watch Series 3 trådlöst – inte alla laddare fungerar

apple watch critical battery

Om du planerar att köpa en Apple Watch Series 3 och ladda den trådlöst, ja då måste du vara försiktig med vilken laddare du tänker köpa till den. Det är nämligen långt ifrån alla som fungerar.

Enligt tester som utförts med olika trådlösa laddare som använder den Qi-teknik som Apple Watch Series 3 gör fungerar bara ett fåtal med smartklockan. Anledningen? Oklart i skrivande stund.


Apple har inte specificerat närmare vad de trådlösa laddarna måste klara för att kunna användas med Apple Watch Series 3. Inte mer än att de ska använda Qi-tekniken som de flesta gör idag.

Det är inte troligt att Apple tänker bli alltför specfik i sin beskrivning kraven på laddarna. Företaget säljer så klart sina egna trådlösa laddare och vill helst att användarna betalar dyrt för dessa, så varför avslöja alltför mycket för konkurrenterna?

Innan du köper en trådlös laddare till din Apple Watch Series 3 bör du noga kontrollera vad som fungerar och vad som inte gör det. Allt officiellt från Apple är så klart garanterat att fungera till 100 procent, men därefter bör du vara försiktig.

Om du noterar att din befintliga Apple Watch-klocka inte vill ladda kan du prova några små knep innan du byter din laddare (och det gäller både trådad och trådlös laddning).

Starta om och återställ din Apple Watch för att lösa problem

Det här är superenkla knep som du alltid kan börja med innan du börjar titta på hårdvaran; de kan i många fall lösa mjukvarurelaterade problem som uppstått i klockans operativsystem eller applikationer.

  • Börja med att starta om din Apple Watch-klocka. Tryck och håll nere sidoknappen på klockan tills alternativet för att stänga av den visas på skärmen. Välj att stänga av den nu.
  • För att starta om den håller du nere den digitala kronan och sidknappen samtidigt. När du ser Apple-logon på skärmen släpper du båda knapparna.

Prova att ladda din Apple Watch igen. Fungerade det kan du sluta läsa här, men om det inte lyckades går du till nästa steg.

  • Öppna Apple Watch-knappen på din iPhone. Klicka på ”My Watch” och gå till Allmänt / General. Gå hela vägen ner på sidan till Återställ / Reset. Följ instruktionerna för att återställa din klocka till fabriksinställningar.
  • Tänk på att göra en säkerhetskopiering innan du tar det sista steget. När klockan har arbetat klart kopplar du den till din iPhone igen som vanligt.

Om ingen av de ovanstående små knepen (och de är verkligen små och enkla) fungerar är det inte mjukvaran som krånglar. Prova att byta dina laddare mot en annan och se om det fungerar. Eller gå in i en Apple-butik om sådan finns i närheten och prata med personalen så hjälper de dig.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.