Nintendo tjänar mer pengar på Switch OLED – ökar marginalerna

nintendo switch oled front redbg 2021

Nintendo har ökat marginalerna med nya Switch OLED. Spelkonsolen kostar bara 10 USD mer att tillverka än förra Switch-modellen. Ändå kostar den 50 USD mer för konsumenterna.

  • 10 USD mer att tillverka, 50 USD högre pris för konsumenten
  • Få nyheter – så få att inte ens Nintendo vill att du köper Switch (OLED) i vissa fall
  • Fortfarande hopp om en 4K-modell under 2021/2022

Läs mer: Steam Deck – handhållen spelkonsol från Valve

Uppdatering: 2021-07-19

Nintendo har gått ut med ett meddelande på Twitter om Bloombergs uppgifter att Switch (OLED) har högre vinstmarginaler för speljätten. I meddelandet säger Nintendo att uppgifterna är felaktiga och att det inte finns några planer på att släppa en ny spelkonsol. I meddelandet från Nintendo finns inga uppgifter som styrker att Bloombergs uppgifter är felaktiga.

Ursprunglig artikel

Få nyheter – stora marginaler

När Nintendo presenterade nya Switch (OLED) så var det många fans som gnisslade tänder. Högljuddt.

Många som väntat på en Switch Pro-modell med högre prestanda och 4K-stöd har tydligt markerat sitt missnöje mot Switch (OLED) eftersom modellen är, helt ärligt, en nästan meningslös uppgradering.

Faktum är att den är lite uppgraderad mot 2019 års modell att inte ens Nintendo vill att du köper den (om du redan har en Switch vill säga).

De förbättringar som är nämnvärda är att skärmen nu använder en OLED-panel istället för LCD, dubbelt lagringsutrymme (64GB istället för 32GB) och en ethernetport till dockan.

Och allt det kostar Nintendo ungefär 10 USD extra vid tillverkningen.

Läs mer: Nya Switch får OLED-skärm & högre pris

Kontroller som drar åt sidorna? Räkna med det

Trots den minimala kostnadsökningen för Nintendo så passar den japanska speljätten på att öka marginalerna på handspelkonsolen – och det rejält.

För konsumenten kostar Switch (OLED) ungefär 50 USD mer än föregångaren från 2019. Och det är här vi ser den potentiella anledningen till varför Nintendo släppte OLED-modellen överhuvudtaget.

För att öka sina marginaler och tjäna mer pengar på spelarna. Inte för att ge sina fans en bättre spelkonsol.

Eller bättre handkontroller. Det finns inga tecken på att Nintendo brytt sig om att fixa sina Joy-Cons, så räkna med så kallad ”drifting” även med Switch (OLED). Kom igen Nintendo, bättre kan ni!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.