Nya Switch får OLED-skärm & högre pris

Kan kosta 4 300 kronor – en ökning med 17%

Nya Nintendo Switch 2019
Nya Nintendo Switch 2019

Nintendo kan lansera en ny Switch-modell med OLED-skärm och Nvidia-teknik före E3-mässan i juni.

Det har länge pratats om en ny, förbättrad Switch med kraftigt uppgraderade komponenter jämfört 2019 års modell.


Lästips: Nya Nintendo Switch har stöd för Nvidia DLSS – uppskalar till 4K

Nya uppgifter pekar på att Nintendo kan påbörja tillverkningen av den nya modellen redan i juli.

Nya Switch får 7-tums OLED-skärm & högre pris

Någon officiell presentation av nya Switch väntas komma runt E3-mässan som hålls den 12 juni. Sannolikt dagen eller de närmaste dagarna före.

Detaljerna vi har idag pekar på en 7-tums OLED-skärm med upplösningen 1 280 x 720 pixlar. Under skärmen sitter en ny systemkrets från Nvidia med stöd för DLSS och nog med prestanda för att visa 4K-bild på en extern skärm.

Tyvärr är det inte bara prestandan som ökar, utan även priset. Enligt webbsajten Bloomberg kommer nya Switch att öka från dagens 299 USD till 349 USD. Det är en prisökning med 17 procent.

Med ett pris på 3 700 kronor här i Sverige skulle nya modellen i så fall ligga runt 4 300 kronor, med en 17-procentig ökning.

Lästips: Så många Nintendo Switch såldes 2020 (hint: många!)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.