Nya Nintendo Switch har stöd för Nvidia DLSS – uppskalar till 4K

Ny rapport från Bloomberg hintar om DLSS i nya Switch

Nya Nintendo Switch 2019
Nya Nintendo Switch 2019

Nästa generations Nintendo Switch kan använda en helt ny systemkrets från Nvidia. Enligt uppgift stöder den DLSS vilket är en AI-teknik för uppskalning av grafik i realtid.

Stödet för DLSS kan vara Nintendos lösning för att äntligen ta 4K-upplösning till Switch-serien. Istället för att visa äkta 4K så kan systemkretsen omvandla en lägre upplösning till 4K-kvalitet utan att större kvalitetsförlust.

Lästips: Switch Pro ryktas komma 2021 – kan få 4K-stöd

Nvidia DLSS introducerades med RTX 20-serien som grafikkortstillverkaren släppte under hösten 2018. Därefter har den förfinats med nyaste RTX 30-serien som släpptes i september förra året.

Vi har sett mycket positiv effekt från DLSS i spel som Cyberpunk 2077. Där kunde spelare få en prestandahöjning med 20-30 fps, vilket är väldigt mycket med tanke på hur krävande Cyberpunk 2077 är för även moderna speldatorer.

Även 2019 års variant av Nintendo Switch får kämpa med att ens hålla 720p i handhållet läge och 1080p i TV-dockan. Så DLSS skulle vara en stor förbättring, även om hela systemkretsen också är kraftfullare.

Nintendo Switch använder en gammal Tegra X1-systemkrets som använder teknik från 2015. Det har hänt många nya och spännande förbättringar inom kategorin sedan dess, så Nintendo har alla möjligheter att uppgradera Switch-serien med förbättringar under huven.

Enligt rapporten från Bloomberg har Nintendo en målsättning att släppa nya Switch-modellen inför julhandeln 2021.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.