Microsoft vill köpa Discord – priset är 10 miljarder dollar

Oklart vad Microsoft vill göra med chatt-tjänsten

discord logo 2021

Microsoft vill köpa populära chatt-tjänsten Discord – och prislappen kan ligga på skyhöga 10 miljarder dollar enligt en ny rapport.

Webbsajten Bloomberg skriver att Phil Spencer som är huvudansvarig för Xbox är i långtgående samtal med Discord om ett uppköp.

Lästips: Xbox Live byter namn till Xbox Network

Enligt uppgift har flera aktörer visat intresse för att köpa Discord. Chatt-tjänsten har 140 miljoner användare varje månad och drog in 130 miljoner dollar i intäkter förra året.

Discord ska, enligt The Wall Street Journal, fortfarande dras med blodröda siffror.

Kanske är det därför som tjänsten har öppnat för att bli uppköpta. Förutom Microsoft så menar Bloombarg att även Epic Games och Amazon är (eller har varit) i diskussion om ett köp.

Discord är helt kostnadsfri för normalanvändaren. Den som vill ha lite extra funktionalitet och berika sin egen server kan betala från runt hundralappen varje månad för Discord Nitro.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.