Så många Nintendo Switch såldes 2020 (hint: många!)

nintendo switch fortnite edition

Trots att Nintendo Switch har några år på marknaden så säljer spelkonsolen som smör i solsken.

En bidragande faktor till en fortsatt hög försäljning är sannolikt corona-pandemin som får många att stanna hemma istället för att exempelvis resa.


Lästips: Nya Nintendo Switch har stöd för Nvidia DLSS – uppskalar till 4K

Och det får många att titta åt gaming som underhållning. Något som tydligt märks på antalet sålda Switch-enheter förra året.

Enligt webbsajten Polygon så låg försäljningen på nära 29 miljoner exemplar under 2020. En ökning med 37 procent jämfört med föregående år.

Samtidigt ökade försäljningen av spel till Switch-konsolen med nästan lika mycket. Från 168,72 miljoner till 238,88 miljoner spel.

animal crossing new horisonz box 2020
Populäraste spelet under corona-året 2020

Absolut mest sålt var – föga förvånande – Animal Crossing: New Horizons. Det spelet sålde i 20,85 miljoner exemplar under 2020. Och då ska vi ta med i beräkningarna att spelet släpptes i mars.

Spelet har dock en bit kvar till Mario Kart 8 Deluxe som leder försäljningstopplistan för Switch-spel totalt räknat. Det spelet har sålt i totalt 32,63 miljoner under sin livstid.

Det är inte konstigt om Nintendo ser positivt på framtiden. Vi vet att det kommer en ny, förbättrad variant under 2022 och redan denna månad kommer nya Switch Lite-modeller med olika färgkombinationer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.