Debugläge för Apple AirTag – så aktiverar du det

Apple AirTag

Apple AirTag har ett dolt debugläge som du kan komma åt via Hitta-appen i din iPhone.

Debugläget kommer du åt genom att trycka snabbt fyra gånger på brickans namn i Hitta-appen.

Lästips: Är Apple AirTag vattentät / vattentålig?

När debugläget aktiveras kan du se en hel mängd information som användaren normalt inte kan se.

För att det ska aktiveras måste du först vara inom avstånd till din AirTag samt ha aktiverat Precision Finding.

Nämnvärt är också att debugläget har en mängd dolda inställningar. Du bör vara försiktig med dessa, för du kan förlora funktionalitet om du ändrar fel inställningar.

apple airtag debuglage 2021
Bildkälla: 9to5mac

För att återställa en inställning trycker du snabbt två gånger på numret invid respektive inställning. Debugläget stänger du av på samma sätt som du aktiverade det – tryck fyra gånger snabbt på AirTag-namnet.

Bland informationen som debugläget visar finns avstånd till din anslutna AirTag. Du kan även se och ändra information som relaterar till kamerafunktionen. Bland annat kan du ändra radien för suddigheten, hur kraftfulla färgerna ska vara och ljusstyrkan.

Lästips: Hur lång batteritid har Apple AirTag?

Det är oklart varför debugläget går att aktivera så enkelt i Hitta-appen.

I skrivande stund kan du komma åt läget i iOS 14.5, 14.5.1 och beta-versionen av 14.6. Det är inte troligt att debugläget kommer att finnas kvar speciellt länge, så prova snarast om du vill det.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.