Ny funktion på Tinder – med Vibes får du en bättre profilsida 2021

Tinder logo

Tinder introducerar nya funktionen Vibes som gör att du kan svara på utmanade frågor om sig själv direkt i dejtningappen.

Alla frågor och svar visas direkt på din profilsida och gör att den känns mer levande för besökare. Dessutom får du chansen att avslöja lite mer om dig själv till intresserade.

Lästips: Stoppa appar som spårar dig i iOS 14.5 – så gör du

Givetvis så finns en hake med Vibes. Och det är att funktionen är en så kallad eventfunktion som bara fungera vid utvalda tillfällen.

När den aktiveras för just ditt konto får du en avisering i mobiltelefonen. Sen kan du svara på frågor och visa dem på din profilsida under de nästkommande 72 timmarna.

tinder vibes illustration 2021

Om andra användare i din närhet svarat likartat på sina Vibes-frågor blir ni automatiskt matchade i appen.

Varje tillfälle att svara på Viber-frågor har ett fönster på 42 timmar, så det är inte överväldigande lång tid att hålla koll på sin app alltså.

– Din Tinder-profil bör spegla en autentisk bild av dig själv, och den bilden ändras ofta när du utforskar vem du är, vad du vill och vad som händer omkring dig. Vi byggde Vibes för att göra profilerna lika dynamiska som användarna själva samtidigt som de får fler matchningar längs vägen, säger Udi Milo, VP för Produkt på Tinder.

Lästips: Varningen: Apple sparar aktivitetsdata om din Mac – ser allt du öppnar och vet dina vanor

De som matchar via Vibes-funktionen får möjligheten att textchatta samt även videochatta.

Hitta matchningar utanför Sverige med Tinder Passport

En annan funktion som nyligen lanserades är Tinder Passport. En funktion som gör att du kan hitta matchingar utanför Sverige om du vill.

Fram till den 30 april 2021 var funktionen kostnadsfri för alla användare. Idag krävs att du har en Tinder-prenumeration för att använda Passport; det fungerar med Tinder Plus, Gold och Platinum som kostar från 165 kronor per månad.

Tycker du att det är lite knepigt med det finska, danska eller norska språket? Inga problem – tack vare ett samarbete med språktjänsten Duolingo kan du översätta till fler än 40 olika språk direkt i Tinder-appen.

Om du var en av de 100 000 första att prova Passport så kanske du har märkt att första månaden av Duolingo Plus var kostnadsfri. 

Lästips: Varningen för flera VPN-tjänster – sparade kundinformation på oskyddad server

Vibes rullar ut till alla användare under senare delen på maj månad. Tinder finns idag på 190 marknader och stöder fler än 40 olika språk. Tinder-apparna har laddats ner fler än 430 miljoner gånger och 60 miljarder (!) matchningar enligt Tinders pressmeddelande.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.