Nintendo Switch (OLED) släpps den 8 oktober (video)

nintendo switch oled front white 2021

Nintendo har äntligen presenterat en ny, förbättrad Switch-modell. Den nya handspelkonsolen har inte 4K-stöd som tidigare ryktats, men däremot en mängd andra förbättringar som OLED-skärm och en ny docka.

  • 7-tums OLED-skärm i 720p
  • 64GB inbygg lagring (dubbelt mot Switch 2019)
  • Ny docka med ethernet-port
  • Cirkapris runt 350 USD, eller runt 3 800 kr

Läs mer: Nintendo Switch Lite vs Switch (2019) – här är alla skillnader

Få men välkomna förbättringar i Switch (OLED)

Idag presenterade Nintendo en ny Switch-modell med stor 7-tums OLED-skärm.

Skärmen har skärmupplösningen 720p medan den maximala upplösningen via docka är 1080p. Det betyder att Switch (OLED) sannolikt inte har den nya systemkrets från Nvidia som tidigare ryktats.

Det betyder också att vi inte får 4K-stöd som också ryktats länge. Men kanske betyder det att vi får en Switch Pro-modell senare under året med de större förbättringarna.

Ungefärligt pris för Switch (OLED) är 3 800 kronor inklusive moms, omräknat från 350 USD som är det officiella priset i USA. Nintendo Switch (OLED) börjar säljas den 8 oktober 2021 och går bland annat att köpa från Webhallen.

Läs mer: Så många Nintendo Switch såldes 2020 (hint: många!)

nintendo switch oled front redbg 2021
Bild: Nintendo

Fördubblad lagring och omarbetad docka

Förutom en ny skärm så har Switch (OLED) en fördubblad mängd inbyggd lagring. Den är nu 64GB istället för 32GB som i Switch (2019).

Nyheterna på Switch (OLED) gör att handkonsolen har blivit snäppet tyngre. Den nya modellen väger 320 gram medan Switch (2019) stannar på 290 gram.

En annan detalj som förbättrats är den tillhörande dockan. Den har äntligen fått en ethernet-port så att du kan ansluta med sladd till exempelvis en router.

nintendo switch oled dock redbg 2021
Bild: Nya dockan till Switch (OLED), Nintendo

Inte allt har förbättrats i Switch (OLED)

Många detaljer kring Switch (OLED) har faktiskt samma egenskaper som föregångaren Switch (2019).

Exempelvis har batteritiden inte förbättrats och det är samma Joy-Con-kontroller som i föregående modell. Därmed är det inte heller troligt att Nintendo har fixat drifting-problemet som drabbat användarna genom åren.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.