Mozilla VPN släpps i Sverige – från 5 euro per månad

code-keylock-security-malware
Pixabay / typographyimages

Surfa anonymt och säkert med Mozilla VPN. Det är en VPN-tjänst från utvecklaren bakom webbläsaren Firefox introduceras på en redan mättad marknad med mängder av VPN-tjänster.

För att använda Mozilla VPN så krävs att du har ett vanligt Firefox-konto. När du är inloggad kan du aktivera tjänsten på Mozillas officiella VPN-sida. Men tro inte att det är gratis.


Läs mer: Nu finns Google One VPN för iPhone och iOS

Mozilla VPN kostar upp till 10 euro per månad

Mozilla VPN kostar mellan 5 och 10 euro per månad beroende på hur lång bindningstid du väljer. Det finns tre alternativ med månadsvis betalning, halvår och årligen.

  • Månadsvis: 9.99 euro per månad
  • Halvår: 6.99 euro per månad
  • Årligen: 4.99 euro per månad

Som bäst sparar du alltså 50 procent av kostnaden om du väljer årlig betalning framför månad till månad. Oavsett vilken nivå du väljer så ingår en hel rad fördelar.

Läs mer om tjänsten och priset här.

Du kan använda Mozilla VPN med upp till fem samtidiga enheter, välja bland 400 servrar i fler än 40 länder och använda den fulla bandbredden i din internetanslutning (enligt Mozilla, det måste så klart bevisas i tester också).

Läs mer: Svenska OVPN: Gratis VPN om du befinner dig i Ukraina

stopp blocked hidden unsplash nadine shaabana
Nej, Mozilla vill varken logga eller se din nätverksaktivitet. Foto: Unsplash, Nadine Shaabana

Mozilla VPN loggar inte din nätverksaktivitet

Den stora fördelen med att använd VPN-tjänster är att du kan vara anonym på internet.

Eller, åtminstone delvis anonym eftersom inloggning på sajter så klart avslöjar att du är där. Men all trafik, till och från din VPN-anslutna pryl, är krypterad och går inte att se av tredjepart. Exempelvis din internetleverantör.

Och Mozilla menar att de inte loggar din nätverksaktivitet. Vilket gör det omöjligt för exempelvis piratjägare att kräva ut information om vad du gjort med VPN-anslutningen.

30 dagars returrätt – men ingen gratis provperiod

Mozilla VPN är inte kostnadsfri att använda och det kan vara ett stort hinder för en del. Och du får inte testa tjänsten innan du tar fram plånboken. Däremot erbjuder Mozilla möjligheten att få hela kostnaden tillbaka inom 30 dagar om du inte är nöjd (eller bara ångrar dig).

Läs mer om tjänsten och priset här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.