Hur lång batteritid har iPhone SE 5G?

iPhone SE 2022
Foto: Apple

Om du vill ha en prisvärd och enkel mobiltelefon från Apple så ska du kolla närmare på helt nya iPhone SE 5G. Mobiltelefonen släpptes i mars 2022 med vattentålig design, uppgraderad hårdvara på insidan och helt hygglig batteritid.

Med tanke på att iPhone SE 5G klassas som en budgettelefon bland Apples andra mobiltelefoner så kan du inte förvänta dig den bästa batteritiden. Andra modeller som iPhone 13 och iPhone 12 slår den utan problem i antal timmar.

Men hur länge menar Apple att iPhone SE 5G ska kunna användas på en laddning?

Läs mer: Är iPhone SE 5G vattentålig / vattentät?

Så länge håller batteriet i nya iPhone SE 5G

  • Enligt Apple ska nya iPhone SE 5G klara upp till 15 timmars kontinuerligt videotittande med lokalt sparade filmer på mobiltelefonen.
  • Strömmar du filmer och serier så är det 10 timmar som gäller. Exempelvis på YouTube, Netflix eller Disney+.
  • Om du bara lyssnar på musik eller poddar så är det upp till 50 timmars kontinuerligt lyssnade som gäller. Exempelvis med Apple Music.
apple iphone se 2020
Bättrebatteritid med gamla iPhone SE 2020

Batteriet är bättre än med gamla iPhone SE

Förra generationens iPhone SE har nämnvärt sämre batteritid enligt Apples egna mätningar och webbsajt.

Enligt Apples nu borttagna produktsida för andra generationens iPhone SE så klarade mobiltelefonen upp till 13 timmar, 8 timmar respektive 40 timmars batteritid jämfört med punktlistan ovan.

Läs mer: Har iPhone SE stöd för 4G eller 5G?

Här köper du iPhone SE 5G

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.