Har iPhone SE stöd för 4G eller 5G?

iPhone SE 2022
Foto: Apple

Svaret är att alla årsmodeller av iPhone SE har stöd för 4G, men om du vill ha 5G i din mobiltelefon så gäller det att du väljer rätt eftersom två saknar stödet.

Med iPhone SE-serien introducerade Apple en teknikmässigt avskalad mobiltelefon som skulle locka mobilanvändare i mellanklassen. Den första modellen från 2016 blev en stor succeé och efterföljdes av en andra modell fyra år senare.

Läs mer: Apple testar M2-datorer – pågått i flera veckor (mars 2022)
Både första och andra generationens iPhone SE har stöd för 4G/LTE. De har även stöd för 3G-nätet som idag är på väg att stängas ner runt om i världen. Senast 2025 ska både 2G och 3G vara nedstängt i Sverige.

Steget framåt är så klart 5G som idag har en riktigt långsam utveckling på den svenska marknaden. Bara ett fåtal platser har ordentlig 5G-täckning, men det är framtiden och vill du ha optimalt livlängd på din mobiltelefon så bör den ha 5G-stöd.

Och det har tredje generationens iPhone SE. Det är en modell som släpptes den 8 mars 2022.

Den här modellen är den idag billigaste mobiltelefonen från Apple med stöd för 5G. Det rekommenderade priset är 5 690 kronor och säljstart är den 18 mars.

Läs mer: Nya Dropbox-appen för Apple M1 provtestas just nu (uppdaterad: nu släppt!)
Prisjämförelsetjänsten Prisjakt listar de tre modellerna och lägstapriserna här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.