Apple testar M2-datorer – pågått i flera veckor (mars 2022)

Apple logo
Bild: Hussam Abd, Unsplash

Apple arbetar med M2-bestyckade datorer vars prototyper ska lägga grunden till framtida, lanserade modeller. Bara under senaste veckorna ska Apple ha testat ett flertal varianter enligt Mark Gurman.

Enligt en tidigare rapport är kommande systemkretsen Apple M2 en högprestande och samtidigt energieffektiv krets med åtta processorkärnor och 10 grafikkärnor.

Läs mer: Apple Studio Display har 7K-upplösning och är större än Pixel Display XDR

I sitt nyhetsbrev Power On så nämner Mark Gurman att en utvecklare avslöjat att kretsen testats under flera veckor nu. Specifiktionerna ska vara identiska med de som läckte redan förra året.

Datorerna som använder Apple M2-processorn ska använda macOS 12.3, macOS 12.4 respektive macOS 13. Den sistnämnda väntas bli offentliggjord under WWDC 2022 senare i juni.

Redan imorgon, den 8 mars, kan vi få se flera nya datorer med Apple M2-kretsen.

Det spekuleras i att Apple tänker släppa en ny Mac Mini, Macbook Air och Macbook Pro. Att vi får se alla tre låter otroligt, men åtminstone en eller två är mer rimligt.

Läs mer: Flutooth stänger av bluetooth när Mac-datorn är i viloläge

Andra produkter som vi väntar oss under våreventet (som heter ”Peek Performance”) är en iPhone SE med 5G-stöd och eventuellt en iPad Air.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.