Flutooth stänger av bluetooth när Mac-datorn är i viloläge

Förlänger batteritiden på din bärbara dator

apple macbook pro unsplash philipp katzenberger
Philipp Katzenberger, Unsplash

Om du har en bärbar dator med macOS 12.2 så kanske du har märkt att batteritiden blivit märkbart kortare. Du har inte blivit galen – det är många andra som upplever exakt samma sak.

Och anledningen upplevs vara bluetooth som i princip tömmer batteriet för användarna när datorn är i viloläge. Något som Apple har uppmärksammat men utan att vi har en lösning.

Läs mer: Bluetooth-problem med macOS 12.2 tömmer batteriet i bärbara datorer

Det finns tacksamt nog en enkel lösning på problemet, även om det är en temporär sådan. Det är att manuellt stänga av bluetooth innan du låter datorn vila.

För att slippa göra det själv så finns nu två enkla genvägar för macOS som automatiserar det hela.

De kallas FluTooth och är skapade av Jordi Bruin. Du kan ladda ner genvägarna via iCloud.com helst gratis och använda dem på din egen dator.

När du har installerat genvägarna kommer bluetooth att stänga av sig när viloläget aktiveras, och sen slå på sig igen när datorn startar. Enklare kan det inte bli, eller hur?

Läs mer: Universal Control för macOS – här är systemkraven

Som alltid med saker på internet så gäller det att vara försiktig. Vi har testat FluTooth och för oss fungerar det precis som tänkt, utan krångel.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.