Motorola Moto G22 – budgetmobil för 1 699 kronor (mars 2022)

motorola moto g22 2022

Motorola Moto G22 är en ny, prisvärd mobiltelefon med en prislapp under 2 000 kronor. Det är en budgetmodell med fyra kameror, stort batteri och en jämförelsevis långsam processor.

Modellen har en stor 6,5-tums Max Vision-skärm med LCD-panel, 90 Hz uppdateringsfrekvens och upplösningen 1 600 x 720 pixlar. Inget anmärkningsvärt alltså.

Läs mer: Android 12 släpps till Sony Xperia 1 II och Xperia Pro (mars 2022)

Under skärmen sitter en MediaTek Helio G37 med tillhörande 4GB RAM-minne och 64GB lagringsutrymme. Det hela drivs av ett stort batteri på 5 000 mAh och designen är stänksäker med IP52-klassning.

På baksidan sitter tre kameror där huvudkameran är på 50 megapixel. Det finns även en ultravidvinkel med 118 graders synvinkel samt en Macro Vision-kamera för närbilder. På framsidan finns en selfiekamera på 16 megapixel.

Själva utsidan är tillverkad av vattenavstötande och tålig akrylpolymer. Andra intressanta detaljer är gestbaserad kontroll med funktioner som Quick Capture, Three Finger Screenshot och Fast Flashlight.

Mobiltelefonen kommer med Android 12 direkt ur lådan.

Läs mer: Samsung Galaxy S22 har INTE stöd för sömlösa uppdateringar till Android

Motorola Moto G22 släpps i tre olika färger: Pearl White, Iceberg Blue och Cosmic Black. Mobiltelefonen finns tillgänglig hos svenska återförsäljare från den 10 mars. Priset är cirka 1 699 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.