Android 12 släpps till Sony Xperia 1 II och Xperia Pro (mars 2022)

Android 11 Logo Dark

Sony har släppt uppdateringen med Android 12 till mobiltelefonerna Xperia 1 II och Xperia Pro. Inom kort får du en avisering i mobilen som berättar att nya mjukvaran är redo för just din enhet. Så se till att ladda batteriet och var redo.

Initialt släpps Android 12 till Xperia 1 II och Xperia Pro som är i händerna på amerikanska användare. Därefter rullar mjukvaran ut globalt till alla enheter med modellnummer XQ-AT51 respektive XQ-AQ62.

Läs mer: Samsung lovar Android-uppgraderingar i fyra år

Versionen som rullas ut och som är den stora uppdatering har nummer 58.2.A.0.899. I skrivande stund finns ingen ändringingslogg, så vi vet inte exakt vilka förbättringar som Sony introducerar med Android 12.

Med det sagt bör uppdateringen inkludera åtminstone alla säkerhetsfixar fram till januari 2022.

Uppdateringen släpps bara månaden efter att Sony introducerade Android 12 till mobiltelefonerna Xperia 1 III och Xperia 5 III.

Läs mer: Google Pixel 6 har problem med WiFi (lösning på gång)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.