Elden Ring fixar sparfilsbuggen med Playstation 5

elden ring gameplay 2022

FromSoftware har äntligen fixat den allvarliga sparfilsbuggen som riskerade att korrumpera spelarnas sparfiler. I ett meddelande på Twitter bekräftar spelstudion att problemet är löst med den senast släppta uppdateringen.

Det var förra veckan när FromSoftware gick ut med en skarp varning till användarna. Den som stängde av spelet eller försatte spelkonsolen i viloläge samtidigt som Elden Ring skrev till sparfilen riskerade att göra den obrukbar. Permanent.

Läs mer: Elden Ring: Problem med korrupt sparfil bekräftad (lösning är på gång)

Sparfilsfixen gör att problemet inte kommer att uppstå igen och du kan vara säker att din sparfil med 100+ timmar i Elden Ring inte går förlorad. Vi är minst lika glada som du är, även med våra blygsamma 20-något timmar in i spelet.

En annan nyhet med senaste uppdateringen är att FromSoftware har fixat prestandaproblem som uppstått i vissa situationer. Bland annat kunde Elden Ring krascha helt när spelaren stred mot Fire Giant.

Det fanns även en situation när datorns grafikkort inte kunde identifieras av Elden Ring. Resultatet var urusel prestanda som gjorde spelet i princip ospelbart. Även det har fixats.

Läs mer: Elden Ring till PC har prestandaproblem (hackar/fryser)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.