Elden Ring till PC har prestandaproblem (hackar/fryser)

elden ring gameplay 2022

Många spelare som köpt Elden Ring till PC rapporterar att spelet har dålig prestanda – trots att det körs på kraftfull hårdvara med nyare processorer och grafikkort. En första uppdatering fixar några problem, men har inte löst alla.

På spelplattformen Steam har mängder av spelare ventilerat sin frustration över att spelet antingen hackar, mikro-laggar, eller fryser helt. Problem man absolut inte vill ha i ett så supersvårt som som Elden Ring (allra minst i bossfighterna).


Läs mer: Systemkraven för Elden Ring på PC (minimum 12GB RAM)

Den första uppdateringen till Elden Ring släpptes den 25 februari för PC, Xbox och Playstation.

I ändringsloggen till uppdateringen står att FromSoftware har löst problem som gör att bildvisningsfrekvensen minskar kraftigt i vissa sitationer. Ett steg i rätt riktning alltså, men det är inte en permanent fix för alla problem.

Här är den kompletta ändringsloggen för uppdateringen (v1.02)

  • Förbättrar styrningen för spelaren
  • Tillägg och justeringar till BGM
  • Textjusteringar
  • Balansjusteringar
  • Fixar och justeringar till NPC-händelser
  • Fixade FPS-tapp i vissa situationer
  • Fixade textbugg med vissa språk

Om du upplever att Elden Ring inte flytar så bra som det borde på din dator så gäller det att sitta lugnt i båten. FromSoftware känner till problemen och fler uppdateringar är att vänta inom kort.

Tills problemen är lösta kan du kontrollera att du har de senaste drivrutinerna till grafikkortet och justera inställningarna för grafiken om du ligger på gränsen till 60 fps (så att du får lite mer marginaler).

Läs mer: Nvidia har släppt nya drivrutiner till Elden Ring & Total War: Warhammer III (februari 2022)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.