OnePlus Nord 2 5G får snabbfix som fixar delningsbuggen i galleriet

oneplus nord 2 5g 2021

Har du en OnePlus Nord 2 5G och försökt dela bilder via galleriet? Då kanske du har märkt att mobiltelefonen tenderar att hacka upp sig, i värsta fall så illa att du måste starta om den. Nu finns en fix som löser problemet.

OnePlus har skickat ut en uppdatering till OxygenOS med versionsnummer DN2103_11.A.18 som snart finns att installera på din OnePlus Nord 2 5G. Den har en enda buggfix som inte specificeras närmare än så här: [Fixed] freezing issue when sharing pictures in Gallery


För mer information kan du läsa på OneNords officiella supportsida för uppdateringen här.

Den som är drabbad av buggen kan uppleva att bilder i Galleri-appen antingen inte kan delas, att kraschen kraschar eller att mobiltelefonen måste startas om. Det verkar vara ett begränsat problem just nu med ett fåtal drabbade enligt de uppgifter vi hittar.

Rensa Androids cache kan fixa många problem

En möjlig, temporär lösning för dig som inte har uppdatering än är att rensa cache-partitionen i mobiltelefonen. Det är en fix som potentiellt hjälper, men det finns inga garantier. Så här gör du:

  1. Stäng av din OnePlus Nord-telefon
  2. Håll in PÅ/AV samt Volym Ner samtidigt
  3. Släpp knapparna när en meny visas
  4. Skriv din PIN-kod / lösenordet om du ombeds göra det
  5. Välj språk
  6. Välj att rensa cachen > Bekräfta
  7. Starta om mobiltelefonen

Klart! Att rensa cachen på Android-telefoner kan lösa många konstiga problem.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.