Google Pixel 6 har problem med WiFi (lösning på gång)

google pixel 6 pixel 6 pro 2021

Google har meddelat att de känner till ett problem med WiFi-anslutningar på mobiltelefonerna Pixel 6 och Pixel 6 Pro. Företaget har ingen lösning i skrivande stund, men problemet är välkänt och kommer att fixas med en framtida uppdatering till Android.

Problemet handlar om stabiliteten i anslutningen till kända WiFi-nätverk. Efter säkerhetsuppdateringen till Android som släpptes i februari har användarna klagat på att WiFi-anslutningen krånglat. Ett exempel är att den trådlösa anslutningen stängs av automatiskt när skärmlåset är aktiverat.

En aktiv tråd på Reddit har fler än 200 kommentarer om problemet och den ger en tydlig indikation på att många drabbats av samma knepigheter.

Läs mer: Här är Googles nya Pixel 6 och Pixel 6 Pro

Google svarar på kritiken

Den initiala responsen från Google och dess support har varit begränsad. De första svaren till frågande, drabbade användare har varit att fabriksåterställa mobiltelefonen för att lösa problemet. Kanske inte den bästa lösningen eftersom det helt nollställer enheten och raderar alla filer samt inställningar.

Därefter har en representant för Google gått ut med en kommentar som säger att roten till problemet är hittad. En buggfix är planerad för nästa uppdatering till Android och den släpps senare i mars.

After some investigation, we identified the root cause and determined that it impacts a very small number of devices. Of course, we realize this is a poor experience and immediately developed a software fix that will be available in the next Google Pixel Update, rolling out in March.

Officiella Pixel Community-kontot på Reddit

Enligt webbsajten 9to5Google så är buggen löst med beta-versionen av Android 12L. Användarna kan alltså gå med i beta-programmet, uppdatera mobiltelefonen idag och få en snabb lösning den vägen. Problemet är bara att Android 12L är ofärdig och kan innehålla andra, obekväma buggar.

Android 12L är i skrivande stund inne på sin tredje beta-version som släpptes tidigare i februari. Enligt uppgift från Phandroid.com så är den faktiskt så stabil att den potentiellt är ett säkrare val än den idag senaste Android-versionen för Pixel 6-serien.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.