Samsung Galaxy S22 har INTE stöd för sömlösa uppdateringar till Android

Android 11 Logo Dark

Samsung erbjuder utmärkt stöd till Galaxy S22-serien med upp till fyra år med uppgraderingar av Android. Det betyder att du kan använda din mobiltelefoner länge och ändå åtnjuta uppdateringar med säkerhets- och buggfixar (något som är långt ifrån möjligt med alla Android-telefoner idag).

Men det finns faktiskt lite smolk i bägaren också. Samsung har nämligen valt att inte erbjuda stöd för sömlösa Android-uppdateringar. Det betyder att din Galaxy S22-telefon inte kan installera uppdateringar i bakgrunden medan du använder telefonen. En liten men ack så irriterande detalj på en ny mobiltelefon.

Vi vet inte varför Samsung valt att inte erbjuda stöd för sömlösa uppdateringar, även kallat A/B (Seamless) System Updates. Allt vi vet är att det saknas en så kallad partition på lagringsutrymmet som behövs för att erbjuda stödet. Samma partition kan användas för att rulla tillbaka en gammal version av operativsystemet om en uppdatering mot förmodan krånglar.

Läs mer om hur sömlösa Android-uppdateringar fungerar här

Stödet för sömlösa uppdateringar till Android kan läggas till i efterhand. Samsung har inte meddelat huruvida det är en tänkbar möjlighet för sina mobiltelefoner.

Nyheten betyder att Samsung har ignorerat stödet för sömlösa Android-uppdateringar ända sedan Google introducerade funktionen 2016 i samband med släppet av Android 7.1. Det fanns förhoppningar om att Google skulle göra funktionen obligatorisk några år sedan (2020), men tyvärr blev det aldrig av.

Bara att vänta och se om Samsung tar sitt förnuft till fånga med Galaxy S23 under 2023.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.