Microsoft meddelar att all försäljning i Ryssland stoppas på grund av den rådande konflikten med Ukraina.


I ett uttalande säger Microsofts VD Brad Smith att företaget är förfärade och arga, och att de fördömer den obefogade, oprovocerade och olagliga invasionen i Ukraina.

Läs mer: Installera Windows 11 trots begränsningar med gratisverktyget Rufus

Microsoft säger att deras huvudsakliga mål i Ukraina just nu är att säkra cybersäkerheten i landet. Samtidigt vill företaget bidra med teknologi och finansiellt stöd privatpersoner och organisationer.

Du kan läsa mer om vilka åtgärder som Microsoft har gjort och planerar att göra för cybersäkerheten i Ukraina här.

Microsoft är långt ifrån ensam om att stoppa försäljning och pausa sina tjänster i Ryssland. Andra aktörer som Twitter, Snapchat, TikTok och YouTube har begränsat eller helt blockerat ryska användare.

Meta (tidigare Facebook) har både stoppat alla ryska annonsörer från att köpa reklam i företagets tjänster, och blivit blockerat av Ryssland i landet.

Läs mer: Är det värt att uppgradera till Windows 11? (Här är svaret)

Microsofts beslut om Ryssland betyder att nya användare och företag i landet inte kommer åt tjänster, appar, spel och mycket mer som Redmond-företaget tillhandahåller.

Det exakta effekten av blockaden återstår att se och vi vet inte hur länge Microsoft planerar att hindra ryska användare. Mer information följer.

Kategoriserad i:

Taggad i: