Xiaomi Mi Band 7 har större skärm och inbyggd GPS (släpps 2022)

mi smart band 6 06
Foto: Mi Band 6, Xiaomi

Xiaomi Mi Band 7 släpps senare under 2022 men redan idag har vi några riktigt intressanta uppgifter om kommande aktivitetsarmbandet. Kända läckaren Magical Unicorn har gått ut med flera detaljer på sin webbsajt om Xiaomi Mi Band 7.

Den första nyheten (som är inte speciellt spännande, vi vet) är att alla funktioner och tjänster som finns i befintliga Mi Band 6 även kommer att finnas i nya Mi Band 7. Xiaomi kommer alltså inte att skala ner på funktionerna överhuvudtaget.

Läs mer: Här är nya Xiaomi Mi Band 6 – AMOLED-skärm, lång batteritid & lågt pris

Lite mer intressant är kanske att skärmen har en högre upplösning på 192 x 490 pixlar. Upp från 152 x 486 pixlar med Mi Band 6. Det är en stor skillnad som indikerar att skärmstorleken ökat från de 1,56 tum som Mi Band 6 ståtar med.

Andra detaljer som Magical Unicorn avslöjar är att skärmen fortsätter vara en AMOLED med Always-on-Display, vilket betyder att du alltid kan se exempelvis datum och tid även om skärmen inte är aktiverad. Mycket likt med Apple Watch Series 5 och senare.

Läckta bilder på urtavlorna till Mi Band 7 visar att skärmen behåller samma form som tidigare.

Magical Unicorn avslöjar också att Mi Band 7 kan få en inbyggd GPS för kontinuerlig positionsmätning även utan en ansluten mobiltelefon. Tidigare modeller i Mi Band-serien har visserligen GPS-stöd, men begränsad sådan eftersom den hämtar positionen från GPS:en i din mobil.

Läs mer: Xiaomi är nu störst på wearables (Q2 2021)

För mer information och bilder på olika delar av gränssnittet till Mi Band 7 så kan du läsa mer på Magical Unicorns webbsajt. Bilden till artikeln visar Mi Band 6 eftersom vi inte har några bilder på kommande Mi Band 7 än.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.