Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro saknar strömadapter i lådan

google pixel 6 pixel 6 pro 2021

Google följer i konkurrenternas fotspår genom att inte erbjuda en strömadapter i lådan när du köper en Pixel 6 eller Pixel 6 Pro. Något som bekräftades redan när Pixel 5a 5G släpptes.

I samband med att Pixel 5a 5G lanserades tidigare i augusti så avslöjade Google att det är den sista mobiltelefonen med tillhörande strömadapter i lådan.

Läs mer: Här är Googles nya Pixel 6 och Pixel 6 Pro

Det betyder att Pixel 6 inte kommer att ha någon, vilket i sin tur betyder att den kostnaden läggs på dig som konsument om du behöver en.

Att inte skeppa med en strömadapter är knappast kontroversiellt idag. Konkurrenterna Apple och Samsung har gjort det i nästan ett år nu med iPhone 12- och Galaxy S21-serien.

Tidigare har Google använt en tillhörande strömadapter på 18 watt till Pixel-serien. Att denna nu utelämnas gör att Google kan kapa sina kostnader, göra lådorna mindre och minska sin miljöpåverkan.

Om du skaffar en Pixel 6 kan du använda en befintlig strömadapter för USB-C eller ladda den trådlöst med ännu okänd hastighet.

Vi uppdaterar så fort det finns mer information om laddningssituationen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.