Xbox Cloud Gaming får stöd för tangentbord och mus

microsoft xcloud controller games 2020

Den molnbaserade speltjänsten Xbox Cloud Gaming får snart stöd för tangentbord och mus. Det meddelar Microsoft som även säger att det möjliggör spel som Flight Simulator på äldre Xbox-konsoler.

Målet med att ge stöd åt tangentbord och mus till Xbox Cloud Gaming är för att stärka tillgängligheten. Fler spel ska kunna fungera på speltjänsten och gör dem åtkomliga för fler spelare.

I den här frågestunden avslöjas stödet till Xbox Cloud Gaming.

Läs mer: Spelen som släpps på Xbox Game Pass i februari (2022)

För att använda Xbox Cloud Gaming i skrivande stund krävs att du har en handkontroll som ansluts via USB eller Bluetooth till en mobiltelefon, surfplatta, dator eller spelkonsol.

Det ska sägas att även om tangentbord och mus möjliggörs så är det INTE alla spel som kan använda det. Många spel är redan väloptimerad för det, men många kommer att sakna stödet.

Microsoft säger att stödet till Xbox Cloud Gaming öppnar för fler än 100 nya spel till speltjänsten.

Tyvärr har någon tidsram för stödet inte avslöjats än. Det kan alltså dröja veckor eller månader innan det kommer, så vi får helt enkelt återkomma med mer information framöver.

Läs mer: Mass Effect Legendary Edition släpps till Xbox Game Pass (+ 7 andra spel)

Viktigt att tänka på är att Xbox Cloud Gaming inte är gratis att använda. Du måste ha en aktiv prenumeration på Xbox Game Pass Ultimate (149 kronor per månad) för att använda den.

Inkluderat i Xbox Game Pass Ultimate finns hundratals spel som kan köras på både Xbox och PC – och strömmas via Xbox Cloud Gaming till en mobiltelefon eller surfplatta om du vill.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.