Halo Infinite: Co-op försenas – släpps sent under Season 2

halo infinite master chief 2021
Bild från Halo Infinite

När Halo Infinite släpptes var många förargade över att samarbetsläget, så kallad co-op, till kampanjen inte var med från start. Nu vet vi dessutom att hela grejen försenas till senare delen av Season 2.

Tidigare var planen att co-op skulle introduceras med just Season 2, men det kommer alltså INTE att hända. Så om du väntat på att spela Halo Infinite med en kompis så får ni snällt vänta ett bra tag till.

Läs mer: Halo Infinite-skins till Minecraft – så får du dem

Just co-op har varit en av de större fördelarna med hela Halo-serien. Att kunna göra kampanjen med en kompis (speciellt med skallar aktiverade för extra svårighet och roliga situationer) är minnesvärt för miljontals gamers över hela världen.

Enligt spelstudion 343 så arbetar de på en komplett upplevelse för fyra samtidiga spelare över nätverk till Halo Infinite. Något som tagit längre än de initialt tänkt sig.

Förutom fyra samtidiga spelare över nätverk så arbetar 343 även på co-op med delad skärm. I skrivande stund finns inget specifikt datum för när samarbetsläget kan släppas, varken över nätverk eller med delad skärm.

En annan, kommande nyhet är funktionen Forge som gör det möjligt för spelarna att skapa sina egna äventyr och banor i Halo Infinite. Inte heller den har något släppdatum, men spelstudion säger att de gör framsteg och potentiellt kan släppa funktionen med Season 3.

Läs mer: Bugg i Halo Infinite gör att sparfilerna blir korrupta – ingen lösning än

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.